Установените от Русия администратори на Луганска и Херсонска области в Украйна

...
Установените от Русия администратори на Луганска и Херсонска области в Украйна
Коментари Харесай

Окупационните власти на Херсонска и Луганска области поискаха от Путин да ги анексира

Установените от Русия админи на Луганска и Херсонска области в Украйна публично желаеха от президента на Русия Владимир Путин да ги анексира след небрежно проведени референдуми, които Украйна и Западът оповестиха за нелегитимни , предава Ройтерс.

Установените от Русия чиновници в четири окупирани района на Украйна оповестиха за в интерес на присъединението им към Русия.

Западните страни обявиха, че гласуването е е било " наложително ", с цел да се даде предлог на Русия да анексира към 15% от украинската територия и, в случай че проектите за анексиране се осъществят.

Преброяването на гласовете от " окончателните резултати " във вторник в четирите провинции варира от 87% до 99,2% в интерес на присъединението към Русия, съгласно публични лица от тези окупационни администрация.

В писмо, оповестено в своя акаунт в " Телеграм ", Владимир Салдо - назначеният от Русия началник на Херсонска област в Украйна - сподели, че жителите са създали " исторически избор " в интерес на Русия. С аналогично искане излезе и ръководителят на самопровъзгласената Луганска национална република Леонид Пасечник.

Ако Русия разгласи четирите украински района за част от своята територия, Путин може да показа всеки опит на Украйна да ги завладее като офанзива против самата Русия , оправдавайки евентуално по-суров боен отговор.

Русия твърди, че се е намесила в Украйна частично, с цел да отбрани от гонене рускоговорящите, живеещи в региона на Източен Донбас, включващ Донецка и Луганска области.

Киев и Западът отхвърлят това като неоснователен предлог за по-широка нападателна война.

Бутафорни референдуми. Фалшиви резултати. Ние не признаваме нито едното, нито другото. ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
 Зеленски изключва всевъзможни договаряния с Русия след референдумите
Зеленски изключва всевъзможни договаряния с Русия след референдумите

За украинския президент стабилността в Европа е невъзможна, до момента в който Путин остава на власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР